Buddha Nyomtatás

 

Buddha, Szidhartha néven született Krisztus előtt a VI. században. Fényűző gazdagságban élt, majd élete legmeghatározóbb élménye után lemondott hercegi rangjáról. A megvilágosodást kereste, amelyet aszkéta éledmóddal kívánt megtapasztalni. Középkorú férfiként, egy bodhifa tövében heteken keresztül meditált, és így találta meg a válaszokat kérdéseire. Élete végéig azt tanította, hogy hogyan szabaduljunk meg kötöttségeinktől, ragaszkodásainktól, és az ezekkel járó fájdalmaktól, így elnyerve belső békénket és nyugalmunkat. Ennek eléréséhez a legfőbb szabály, az arany középút lett. Tanításai a buddhizmus alapjaivá váltak.

 

Buddha az egyik legismertebb Felemelkedett Mester, aki tanácsaival segít kibillent életünket újra egyensúlyba hozni.

 

A Felemelkedett Mesterek olyan fénnyel és szeretettel teli Égi Lények, akik utolsó földi életükben olyan kiemelkedő életet éltek, amellyel elnyerték azt a lehetőséget, hogy a földön élő embereknek égi segítséget nyújthassanak.

 

Buddha mellett segítségül hívhatjuk egyensúlyunk, és harmóniánk megteremtéséhez az Ankh, a Csakrasor, Gaia, a Gyógyító Kereszt, az Ohm és a Szeretet Egysége szimbólumok energiáit is.